Tema: Poezi Për Fëmijët

Fëmijët E Mi

1.
Portreti juaj
e rrah babin kudo nëpër botë-

sytë tuaj
me pritjen e stpepur
e hapësirat e uritura nën qepalla…

2.
Në çdo mendim
në çdo hap më lidhet
molisja fëmijërore e përcjelljeve
dhe lëmshi i qindra pyetjeve
të papërgjigje!

Ore fëmijë!
Kur pat babi aq kohë
t’u përgëdhelë

Do të vijë dita
e do të më mbledhni cukla-cukla
nëpër rima nëpër shtigje-

dhëntë fati e të mbërrijmë
në ishullin e buzëqeshjeve tuaja!

- poezi nga Brahim Avdyli


Zgjidhni me sa yje do votoni

Mesatarja:  3.2 / Votuan:  22