Dërgo Një Tekst
  Dërgo Një Poezi
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #


Errësirë

Në errësirë, në vetmi të madhe aty ku s’mundet të depërtojë uturimë e botës së jashtme, mundesh me e dit’ çka është liria,
Fjalë e shenjtë sa vetë qielli përskaj tokës.

Liri po, dua. Me ik prej gjithkundit e me ik askund, të lodroj si fëmija larg përbindshmërisë njerëzore. Jo jo, njerëz nuk dua. Errësirë përditë, pengesë lirie ku hyn materiali, jo i ndërtimit, ç’shaka djallëzore, sarkazëm therrëse. Këtu del dëshira për “fluturim”. Në errësirë, aty detyrohesh të ecësh në kuturu, pa ditur nëse vritesh a gjak bëhesh ndër gjunjë, se fundi mëshirë jo nuk njeh, zbardhur dhëmbët nën vete fshehur, dhe për ty, errësirë është, si për të gjithë.

Nuk ka akoma asnjë votë

Disqus Comments
teksteshqip.com © 2007 - 2017