Më mbaj mend (për 1 muaj)

Iraniani Në Athinë

Një iranian takova, bisedova pak me të në Athinë,
e vërejtja se brenda tij gjendej Teheran,
varfëri, mall, dhe, e zemër e Lindjes së Mesme,
vend i mbushur me naftë, tanke, luftë.

E më tutje një mik i tij, një kurd nga Irani,
stacion policor në Turqi kishte shpërthyer, në emër të lirisë së popullit të tij, e prej kësaj, ushqimin në Karitas ia merrenin miqtë,
se ai vetë, ish shpallur armik i madh i Athinës dhe Ankarasë,
përbuzur ish dhe në Greqi, të thjeshtin njeri, e përzë kohë e egër, kohë e mbrapshtë.

- Poezi nga Dionis Xhafa

- U dërgua nga Dionis Xhafa -


Nuk ka akoma asnjë votë


Komente mbi këtë krijim