Nderrimi Stinave

Nderrimi stinave
(dedikuar zgjedhjeve te
para pluraliste,mars 991)

A ndodh qe stinave
nderrimi t'u mohohet?
pranveren a ndodh
qe dimri ta prapsoi?
dhe ne u sulte murrani egersuar
natyra,valle
vertete s'do te bleroi?

Jo,mos u shtang
o bimez e brishte e marsit!
sado thellimi akujt te skermise,
mbi truallin tend
nder ngrica shterbezuar,
nje diell i ngrohte
se shpejti do te ndrise...

- poezi nga Faik H.Kuqi


Zgjidhni me sa yje do votoni

Mesatarja:  4 / Votuan:  1