Shpata Vigan

Nga zemra e Shqipërisë
Kanë dalur shumë vigan.
Bën luftën kundër Sërbisë.
Janë shqiponja për vatan.

Shumë armiq pat Shqipëria,
Lakmiqarë për këtë tokë.
E tillë ishte edhe Sërbia,
Këtu humbi betejë,la kockë.

Në Kaçanik mbetet lavdia,
Bardhi,Shpatae Xheladini.
Me vepra të tyre erdhi liria,
S'ndaleshin që kur u dha kushtrimi.

Shpata sa i ditur,dhe vigan,
Me ushtarët që nuk pushonin,
Kthenin mbrapsht me turp,çdo tiran,
Atdheut kështu lirinë ia ofronin.
Dridhnin tokën me aksione,
Përballje ditën edhe natën.
Shpata pat forcë dhe vizione
Si të ua fut shkive datën.


Liria erdhi edhe në Kaçanik
Komandant Shpata shkroi pavdeksinë
Jeton në Kosovë,jeton në Nikë
Më së shumti e ka dashur lirinë

- Poezi nga Gafurr Gashi


- U dërgua nga Gafurr Gashi -


{{ risposta }}
Mesatarja:  {{ nStars }} / Votuan:  {{ nVotes }}

Komente 0