Jane Me Ne

Kushtuar dëshmorëve të kombit
Feriz e Xhevdet Guri

Dëshmorët,nuk kan vdekur.
Ata janë të gjallë.
Ata nuk janë tretur.
Kudo janë në ballë.

Në ballë të luftës ishin atëherë,
Janë në ballë të ndërtimit të atdheut
Në ballë janë dimër e verë,
Janë në ballë krahas Skënderbeut..

Shpirti i tyre qëndron
Kudo në shqiptari
Kudo ku shqipja flet e dëgjon.
Për dëshmorët e rënë për liri.

Flasin dhe sot
Ferizi e Xhevdeti
Me ne janë në këtë botë
Te ne asgjë nuk i treti.


Këtu në këtë luginë
me shkronja të arta
Me shkronja të mëdha
Shkruan pavdeksinë.

Shpatë,këtu nami të mbeti.
Këtu po shprehen kujtimet,
Sot këtu ke shokët e luftës,
Këtu ke shokët nga studimet.


Nga çdo cep i Kosovës
Nga çdo anë e shqiptarisë.
Kanë ardhur dhe u sollën lule
Këtu në luginën e trimërisë.

Lavdi dëshmorëve të lirisë.

- Poezi nga Gafurr Gashi{{ risposta }}
Mesatarja:  {{ nStars }} / Votuan:  {{ nVotes }}

Komente 0