Jorge Luis Borges

Thënie nga Jorge Luis Borges

DËRGO NJË THENIE

Thënie nga Jorge Luis Borges

Thënie

Shtyp foton për ta zmadhuar dhe rishtype për ta mbyllur.
 • 2021-02-08 14:34:41
  E ndiejmë bukurinë e një poezie që para se të mendojmë për domethënien e saj.
   aforizma
  0
  411
 • 2021-02-08 14:34:41
  Përshëndetja është mohim i ndarjes, është të thuash: "sot po luajmë ndarjesh por nesër do të rishihemi".
   aforizma
  1
  409
 • 2021-02-08 14:34:41
  Çdo njeri që kalon për jetën tonë është unik. Merr me vete pak nga ne e lë pak nga vetja e vet. Ka nga ata që marrin shumë, por nuk ka asnjë që nuk lë asgjë.
   aforizma
  0
  407
 • 2021-02-08 14:34:41
  Nuk besojmë më tek progresi. A nuk është ndoshta ky një progres?
   aforizma
  0
  407
 • 2021-02-08 14:34:41
  Nuk jemi këta që jemi si pasojë e gjërave që kemi shkruar, por si pasojë e gjërave që kemi lexuar.
   aforizma
  0
  407
 • 2021-02-08 14:34:41
  Besoj se me kohën do të meritojmë që qeveritë të mos ekzistojnë.
   aforizma
  0
  406
 • 2021-02-08 14:34:41
  Një aktor i mirë nuk del në skenë pa u mbushur plot teatri.
   aforizma
  0
  406
 • 2021-02-08 14:34:41
  Nuk ka kënaqësi më të ndërlikuar sesa mendimi.
   aforizma
  0
  406
 • 2021-02-08 14:34:41
  Për të patur frikë nga gjykatësit, nuk duhet patjetër të jesh fajtor.
   aforizma
  0
  406
 • 2021-02-08 14:34:41
  Shtypja e një lajmi me shkronja të mëdha, për njerëzit është vërtetësi e pa diskutueshme.
   aforizma
  0
  406
 • 2021-02-08 14:34:41
  Të tjerët le të mburren për faqet që kanë shkruar, unë jam krenar për faqet që kam lexuar.
   aforizma
  0
  406
 • 2021-02-08 14:34:41
  Toka është një parajsë. Ferri është të mos e vëresh.
   aforizma
  0
  406
 • 2021-02-08 14:34:41
  Është e padiskutueshme, aq sa dhe misterioze, që në njëfarë mënyre, ai që bën një nder është superior ndaj atij që i bëhet nderi.
   aforizma
  0
  405
 • 2021-02-08 14:34:41
  Është më e thjeshtë të vdesësh për një fe sesa ta jetosh me përpikëri.
   aforizma
  0
  405
 • 2021-02-08 14:34:41
  Besoj se është më mirë të mos mendojmë se Zoti pranon rryshfete.
   aforizma
  0
  405
 • 2021-02-08 14:34:41
  Bota është disa pasaktësi delikate.
   aforizma
  0
  405
 • 2021-02-08 14:34:41
  Dyshimi është një nga emrat e inteligjencës.
   aforizma
  0
  405
 • 2021-02-08 14:34:41
  E pranojmë me lehtësi realitetin, ndoshta ngaqë kuptojmë se asgjë nuk është reale.
   aforizma
  0
  405
 • 2021-02-08 14:34:41
  Edhe jeta në vetvete është një citim.
   aforizma
  0
  405
 • 2021-02-08 14:34:41
  Fama është një formë pakuptueshmërie, ndoshta më e keqja.
   aforizma
  0
  405