TEKSTI ORIGJINAL

N'petkun e bardh te shtrir mbi tok,
nen hijen e henes qendrojn dy shok!
Neper fytyyyr po shkojn shum loooot,
nje jetim praaaan nenes se ftoooht!
Perqafon nenen dhe ka nje shprees!
Nena e dashuuur ne took e preeeet!
Ai nuk pajtohet me kete jeeet,
po gjaku rrjedh pa u nderpree!
Jetimi vogel nuk qan me loooooot!
Nuk qan i mjeriiii,se lot ska dooooot!
I japin nder atij qdo shok shpresa per jet i duket kot. Gjakun e ngriiir me dor e preeek,
ai e mallkon armikun seeerb!
Jetimi vogel me ze therret,
per plot me vaaaj shpirtin e jek!
Diten Mahsherit ky femi kerkoooooooooon!
Prindet e dashur Zot ku i kam? Allahu n'Xhennet sbashku i qon,
jetimi vdes tjerat jetojn!

📋 TEKSTI I KARTOLINËS

Teksti i kartolinës duhet të përmbajë 1-6 rreshta:

ThenieShqip v5.0 © 2024