Teksti Origjinal

Na ra shkau në Karadak-e
Djeg kadundet reth e percark-e
Djeg Gjilanin dhe Presheven
Bujanovcin e Ratishevën
Naj doxh kullat me gjith shpi
Naj doxh djepat me gjith fmijet
Moj e zeza shqiponja tur
Dilni trima t'Bajram Cur-it
Nal kadal nal nal kadal biri oj shkinës
Se gjithmon ke pre tinës
Na ke pre po na ke grije
Sna ke lan o me çu kry-e
Dil nji her ball pèr ball-e
Tash ke pun me tan shiptar-e
Tash ke punë me shiptar-e
Ta lulzoj ta lulzoj yllin n'ball-e
Ta çendisi yllin n'ball-e
Ta lo nonën shkinën pa djale
Katër vjet edhe hiç ma pak-e
(Strofa e fundit nuk kuptoet por ne kengat qera esht ) kshtu :
More i ka lon eshtrat t'veta shkau në Karadak

📋 Teksti i Kartolinës

Seleksiono 1-6 rreshta nga teksti origjinal dhe tërhiqi/ngjiti në hapësirën e mëposhtëme:Kartolina v4.0 © 2021