Më mbaj mend (për 1 muaj)

Adrian Gaxha - Ljubov E..

Ju lutemi që përkthimi të jetë sa më i saktë dhe pa përdorur Google Translate.
Faleminderit për kohën tuaj!

Gjuha origjinale e këngës


Teksti origjinal i këngës
За себе откога знам,
љубам, а живеам сам.
Ќе ми го покажеш ли мојот пат,
ѕвездо, ти најсветла?
Верувај ми најмило,
следи го ти срцето
ќе ти го осветлам патот твој,
патот што бил еднаш мој
(припев)
Љубов и љубов е сѐ,
сила на целиот свет
љубов и љубов е сѐ,
за тебе и за мене.
Љубов и љубов е сѐ,
сила на целиот свет,
во твоите очи сум, знај,
и ќе те следам до крај.
Отсекогаш сонував,
и добив што посакав.
Тој што не сонува не постои
мора да сонуваш ти
Ти што ми осветли пат
ѕвездо, благодарам.
Светот на дланка го имаш ти,
мило, верувај ми
(припев)
Љубов и љубов е сѐ,
сила на целиот свет
љубов и љубов е сѐ,
за тебе и за мене.
Љубов и љубов е сѐ,
сила на целиот свет,
во твоите очи сум, знај,
и ќе те следам до крај.

-----------

Za sebe otkoga znam,
ljubam, a živeam sam.
Kje mi go pokažeš li mojot pat,
dzvezdo, ti najsvetla?
Veruvaj mi najmilo,
sledi go ti srceto
kje ti go osvetlam patot tvoj,
patot što bil ednaš moj
(pripev)
Ljubov i ljubov e sè,
sila na celiot svet
ljubov i ljubov e sè,
za tebe i za mene.
Ljubov i ljubov e sè,
sila na celiot svet,
vo tvoite oči sum, znaj,
i kje te sledam do kraj.
Otsekogaš sonuvav,
i dobiv što posakav.
Toj što ne sonuva ne postoi
mora da sonuvaš ti
Ti što mi osvetli pat
dzvezdo, blagodaram.
Svetot na dlanka go imaš ti,
milo, veruvaj mi
(pripev)
Ljubov i ljubov e sè,
sila na celiot svet
ljubov i ljubov e sè,
za tebe i za mene.
Ljubov i ljubov e sè,
sila na celiot svet,
vo tvoite oči sum, znaj,
i kje te sledam do kraj.
Gjuha e përkthimit


Titulli i përkthyer:


Teksti i përkthyer:


(Mund të lihet bosh)