Më mbaj mend (për 1 muaj)

Arif Vladi, Ilir Shaqiri & Nikollë Nikprelaj - Kaloresi I Lirise

Ju lutemi që korrigjimet të jenë sa më të sakta.
Faleminderit për kohën tuaj!

Gjuha origjinale e këngës


Teksti origjinal i këngës
Skënderbe, Skënderbe, Skënderbe

Toka qielli po çojnë flakë
Dhe të ti ne tu mbet dheu
Treqind burra luftëtar
Po ju prin Skënderbe

Vjen kushtrimi anembanë
Ditë e Arbërit po i thërret
Hapën shtigjat me çdo anë
I bekoj Zoti i vet

Ulen Shqipët mbi kështjellët
Ku vendojnë Princat Shqiptar
Shpata e Gjergjit si rrufe
Nder beteja fitimtarë

Skënderbe, o Princ Shqiptar
Monument në histori
Je Shqiponjë e diell mbi malë
Në Atdheun Kuq e Zi

O kalorës i lirisë
Krenaria jonë kombëtare
Rreth flamurit të bashkimit
Me ty vjen, me ty vjen
Me ty vjen besëlidhja e madhe

Sa beteja i fituam
I ka njohur historia
Legjendar të ka Evropa
Dritë ne sytë të ka liria

Lart në qiell të rri lavdia
Krenaria jonë ti je
Unë me ty si nëpër botë
Jam Shqiptar, Skënderbe

Skënderbe, o Princ Shqiptar
Monument në histori
Je Shqiponjë e diell mbi malë
Në Atdheun Kuq e Zi

O kalorës i lirisë
Krenaria jonë kombëtare
Rreth flamurit të bashkimit
Me ty vjen, me ty vjen
Me ty vjen besëlidhja e madhe

Skënderbe ti je
Legjendar ti je
Ti je i gjallë

Skënderbe, o Princ Shqiptar
Monument në histori
Je Shqiponjë e diell mbi malë
Në Atdheun Kuq e Zi

O kalorës i lirisë
Krenaria jonë kombëtare
Rreth flamurit të bashkimit
Me ty vjen, me ty vjen
Me ty vjen besëlidhja e madhe
Gjuha e përkthimit


Titulli i përkthyer:


Teksti i përkthyer:


(Mund të lihet bosh)