Kristjan Dukaj
Kristjan Dukaj
Kristjan Dukaj
  • Vendlindja:
  • Cetinë
  • Mosha:
  • 30 Vjeç
{{ risposta }}
Mesatarja:  {{ nStars }} / Votuan:  {{ nVotes }}


Kristjan Dukaj është poet. CV
Emri dhe mbiemri : mr. Kristjan Dukaj
Cel : +382 67 425 263
e-mail: kidu94@hotmail.com

Kristjan Dukaj i lindur me 1994 në Cetinë, Mali i Zi.
Shkollën fillore dhe atë të mesme e përfundoi në Tuz, me sukses të shkëlqyer për çgjë është bartës i diplomës Pishtari (Luča).
Nga viti 2019- I punësuar në Komunën e Tuzit si këshilltar i lartë për marrëdhënie me opinion.
2013-2016 - Studimet universitare i përfundoi në Universitetin “Donja Gorica” në Podgoricë, drejtimi marrëdhënie ndërkombëtare dhe diplomaci.
2016-2018 - Universiteti i Sarajevës, Bosnjë dhe Hercegovinë, ku fiton titullin magjistër i shkencave politike- marrëdhënie ndërkombëtare dhe diplomaci.
2012 - Fitues i çmimit vjetor për poezi “Filolet”.
2014 - Përkthyer doracakun nga gjuha malazeze në gjuhën shqipe, “Almanak i mësimit”, të autorit prof.dr Veselin Vukotiq, rektor në Universitetin “Donja Gorica”.
2014-2015 - Korrespondent i portalit albanian.tv në Kanada, Toronto.
2017 - Boton librin “Dora e parë” me përmbledhje të disa punimeve publicistike.
2019 – Anëtar i Unionit Global të Poetëve Shqiptarë
2020- Boton librin “Pakicat në Mal të Zi dhe mekanizmat mbrojtës të tyre” në gjuhën shqipe dhe malazeze.
Është themelues i faqës Dukaj-Press.
Njohës i programeve: Microsoft Office, Adobe Premiere, Adobe Photoshop
Që nga shkolla fillore merret me shkrime të ndryshme nëpër portale, revista dhe gazeta, kryesisht në gazetën javore “Koha Javore”. Ndjekës i disa seminareve të rëndësishme rreth çëshjtes së mediave dhe korrupsionit.
Përveç gjuhës shqipe si gjuhë amtare, si dhe gjuhës zyrtare malazeze, është njohës aktiv i gjuhës angleze kurse shërbehet edhe me gjuhën italiane dhe aktualisht ndjek kursin e guhës gjermane.

» Dërgo Korrigjime »

» Poezitë »Komente 0