Thënie Për Ëndrrat

Thënie Për Ëndrrat

Thënie

Shtyp foton për ta zmadhuar dhe rishtype për ta mbyllur.
 • 2021-02-08 14:34:41
  Edhe në ëndrrat më të bukura, njeriu nuk mund t'ia kalojë natyrës.
  Johann Wolfgang Von Goethe aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Ëndrra është një jetë e dytë.
  Gérard de Nerval aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Çdo gjë që shohim s'është tjetër veçse një ëndërr brenda një ëndrre.
  Edgar Allan Poe aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Ai që çdo ditë ka një dëshirë tjetër, asnjëherë nuk arrin të plotësojë dëshirën e tij.
  Sami Frashëri aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Ëndrrat janë si yjet, mjafton të ngresh shikimin e janë gjithnjë aty.
  Jim Morrison aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Njeriu nuk mund të reshtë së ëndërruari, sepse ëndrra është ushqimi i shpirtit.
  Paulo Coelho aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Për të patur një lëndinë, mjaftojnë një tërfil, një bletë dhe një ëndërr. E nëse tërfili dhe bleta nuk janë, mjafton edhe vetëm ëndrra.
  Emily Dickinson aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Tundimi i vazhdueshëm i jetës është ngatërrimi i ëndrres me realitetin.
  Jim Morrison aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Ëndërrimtari e mohon të vërtetën për veten e vet, ndërsa gënjeshtari e mohon atë vetëm për të tjerët.
  Friedrich Nietzsche aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Ëndrrat nuk kanë as natyrë fizike dhe as forcë hyjnore, por ato janë pasojë e imazheve që na lënë përshtypje.
  Epikuri aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Askush nuk ëndërron gjëra që nuk i përkasin.
  Hermann Hesse aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Ata që ëndërrojnë gjatë ditës, njohin gjëra që u shpëtojnë atyre që ëndërrojnë vetëm gjatë natës.
  Edgar Allan Poe aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Jemi të bërë nga e njëjta substancë me ëndrrat.
  William Shakespeare aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Më mirë të biesh në duart e vrasësit se në ëndrrat e femrës epshore.
  Friedrich Nietzsche aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Më mirë të humbasim ndonjë betejë duke mbrojtur ëndrrat tona, sesa të mposhtemi pa e ditur se për çfarë po luftojmë.
  Paulo Coelho aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Një pjesë të mirë të ëndrrave tona i jetojmë me intensitet më të madh sesa pjesën e ekzistencës zgjuar.
  Hermann Hesse aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Nuk ka asgjë të jashtëzakonshme, për ata që ëndërrojnë.
  Ciceroni aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Të mos kemi turp të themi atë që s'kemi turp të ëndërrojmë.
  Michel de Montaigne aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Frika e vuajtjes është më e keqe se vetë vuajtja. Asnjë zemër nuk ka vuajtuar ngaqë ka ndjekur ëndrrat.
  Paulo Coelho aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Mendimet e mira nuk vlejnë më shumë se ëndrrat e mira, veç nëse i realizojmë.
  Ralph Waldo Emerson aforizma