Thënie Për Varfërinë

Thënie Për Varfërinë

Thënie

Shtyp foton për ta zmadhuar dhe rishtype për ta mbyllur.
 • 2021-02-08 14:34:41
  Kafshatë që s'kapërdihet asht, or vlla, mjerimi.
  Migjeni aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Nëse jeton sipas normave të natyrës, nuk do të jesh kurrë i varfër. Nëse jeton sipas mendimeve të dynjasë, nuk do të jesh kurrë i pasur.
  Epikuri aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Sëmundja është pushimi i të varfërve.
  Guillaume Apollinaire aforizma
 • 2021-10-19 15:35:31
  Barrën më të rëndë, gjithmonë e ndajnë për të varfërin dhe të urtin!
  Blerim Bytyçi aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Kush më vjedh kuletën, më vjedh dicka pa rëndësi. Paratë ishin të miat, u bënë të tijat, kanë qenë skllave edhe të shumë të tjerëve; por kush më merr nderin, më vjedh dicka që atë vetë nuk e pasuron, por mua më le më të vërtetë të varfër.
  William Shakespeare aforizma
 • 2021-03-17 08:23:55
  Ai që mbushë barkun me bukë Nuk e mbushë dot mëndjen me dituri, Ndërsa ai që e mbushë mëndjen me dituri E mbushë dhe barkun me bukë.
  Alberim Stojani aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Varfëria nuk është ves, por mjerimi, mjerimi është ves.
  Fjodor Dostojevski aforizma
 • 2021-03-02 18:31:36
  Kapitalizmi i jep prioritet agait, socializmi fukarait.
  Qani Seferaj aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Vetëm të varfrit janë bujarë.
  Honore de Balzak aforizma
 • 2021-10-19 23:34:23
  Nëse të varfërohet xhepi, mos lejo që të varfrohësh edhe nga mendja!
  Blerim Bytyçi aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Është diçka fisnike, pranimi i varfërisë me gëzim.
  Epikuri aforizma
 • 2021-02-09 16:22:20
  Dikujt i dhemb barku prej uris, dikujt tjeter i dhemb prej ushqimit tetepert.
  Alberim Stojani aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Asgjë nuk shtyn drejt krimeve financiare më shumë se një mjerim i skajshëm apo një pasuri e majme.
  Mark Twain aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Edhe vetë varfëria, kur është e pa merituar, na bën krenarë.
  Johann Wolfgang Von Goethe aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Varfëria është prind i revolucionit.
  Aristoteli aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Varfëria materiale shërohet me lehtësi; varfëria shpirtërore nuk shërohet kurrsesi.
  Michel de Montaigne aforizma
 • 2021-10-23 16:52:58
  Në “sofrën“ e humanizmit, bëjnë pjesë ata njerëz, që kur fillojnë me ngran, kujtojnë, se në botë mund të jet dikush i uritur.
  Blerim Bytyçi aforizma
 • 2022-01-27 05:14:24
  Një i afërm i varfër është gjithmonë një i afërm i largët.
  Lutfi Coka aforizma
 • 2022-02-05 17:46:14
  I varfëri nga i pasuri dallohen shumë mirë, ndërsa kur vdesin asnjeri nuk dallohet!
  Serena Ulaj aforizma
 • 2022-02-16 07:59:18
  I varfëri me pesë pare në xhep, syrin e shqep!? I pasuri plot xhepat i mban, për një kacidhe syri i qan.
  Lutfi Coka aforizma