Thënie Për Politikën

Thënie Për Politikën

Thënie

Shtyp foton për ta zmadhuar dhe rishtype për ta mbyllur.
 • 2021-02-08 14:34:41
  Ja grushti do të bjeri përmbi krye të zuzarëve; koha është e maskarenjve, po atdheu i shqiptarëve.
  Ali Asllani aforizma
 • 2021-02-12 00:25:03
  Përgjegjësia jonë ndaj vendit është e pamohueshme: do vuajmë me vuajtjet e Shqipërisë, do gëzojmë me gëzimet e saj.
  Faik Konica aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Shqipëria lindi nga Zoti, shpëtoi nga rastësia, vdiq nga politikanët.
  Faik Konica aforizma
 • 2021-02-12 00:25:03
  Në qoftë se Shqipëria do të vdiste ndonjëherë, atëherë në epitafin e saj duhet të shkruhet: “Shqipëria lindi nga Zoti, shpëtoi nga rastësia, vdiq nga politikanët.
  Faik Konica aforizma
 • 2021-02-12 00:25:03
  Duke u ngritur përmbi egoizmat e pafuqishëm dhe mëritë e pafrytshme vetjake, le të ulim kokat e të punojmë për formimin e një Shqipërie ku poshtërsia keqbërëse e armiqve tanë trashëgimtarë t'i lërë vendin drejtësisë dhe ndershmërisë së mëkëmbur të stërgjyshërve tanë. Boll duke krasitur degë kuturu, dhe me një vendosmëri të ftohtë por të pamëshirshme, le të japim goditjen përfundimtare në rrënjët e së keqes.
  Faik Konica aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Njeriu është nga natyra një kafshë politike.
  Aristoteli aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Njeriu është nga natyra një qenie shoqërore.
  Aristoteli aforizma
 • 2021-03-02 18:31:36
  Kapitalizmi i jep prioritet agait, socializmi fukarait.
  Qani Seferaj aforizma
 • 2021-03-23 20:17:45
  Premtimet elektorale jane demagogji, jane korr e mos lidh, i rrembejne ererat e vjeshtes askush s'kerkon llogari
  Qani Seferaj aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Çështja e politikanëve nuk më përket, por më ka bërë përshtypje fakti se bëjnë një jetë qeni, pa veset e mira të një qeni.
  Rudyard Kipling aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Ndershmëria është politika më e mirë.
  Miguel de Cervantes aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Politika ngec në vepra, nuk ngec në fjalë. Ky është kurthi i saj.
  Preç Zogaj aforizma
 • 2021-02-12 00:25:03
  Asgjë nuk i ftoh më shumë shqiptarët se t'u thuash që kanë të bëjnë me një copë injoranti që i drejton.
  Faik Konica aforizma
 • 2021-10-19 15:26:54
  Një pushtet është në fundin e tij, kur bëhet për disa nënë e për disa njerkë.
  Blerim Bytyçi aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Asgjë s'është më e pështirë se shumica, meqë ajo përbëhet nga kryetarë të fortë, nga maskarenj që përshtaten, nga të dobët që asimilohen dhe nga turma që ndjek pa ia patur haberin se çfarë do vërtet.
  Johann Wolfgang Von Goethe aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Duhet të lirohemi nga burgu i pazareve dhe i politikës.
  Epikuri aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Politikanët janë kamarierët e bankierëve.
  Ezra Pound aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Që të shpëtosh botën, shpëtoi njerëzit një e nga një. Gjithçka tjetër është romanticizëm ose politikë.
  Charles Bukowski aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Politika nuk ka lidhje me moralin.
  Makiaveli aforizma
 • 2021-04-16 19:33:09
  Pa politikan s'ka politik, pa politik s'ka politikan, te gjithe keta pinjoll bije te partis hane ne kurriz te ekonomis.
  Qani Seferaj aforizma