Thënie Për Shkollën

Thënie Për Shkollën

Thënie

Shtyp foton për ta zmadhuar dhe rishtype për ta mbyllur.
 • 2021-02-08 14:34:41
  Nëse do të mbjellësh për një vit, mbill misër e grurë. Nëse do të mbjellësh përgjithmonë, mbill arsim e kulturë.
  Sami Frashëri aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Kush hap dyert e një shkolle, mbyll dyert e një burgu.
  Viktor Hugo aforizma
 • 2021-03-02 18:42:28
  Filozofia e injorantit eshte injorimi i filozofise.
  Qani Seferaj aforizma
 • 2021-10-22 07:04:05
  Libri të mundëson, që çdo skaj të botës të kesh pranë.
  Blerim Bytyçi aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Sapuni dhe arsimi nuk kanë efekt të menjëhershëm siç ka një masakër, por në terma afatgjatë janë të pakrahasueshëm.
  Mark Twain aforizma
 • 2021-10-19 15:32:22
  Mëso, mëso, shumë mëso, që të kuptosh se je mes një oqeani gjërash që nuk i di!
  Blerim Bytyçi aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Spitalet, burgjet dhe kurvat: ja universitetet e jetës. Unë kam kryer plot të tilla. Thërritmëni “doktor“!
  Charles Bukowski aforizma
 • 2021-10-23 17:02:18
  Një rini e arsimuar sot, një pleqëri e lumtur nesër.
  Blerim Bytyçi aforizma
 • 2021-10-22 19:08:19
  Shumë pak dyshohet se një individ i arsimuar në nivelin e duhur mund të gabojë qellimisht, por ai mund të besojë gabimisht.
  Blerim Bytyçi aforizma
 • 2021-12-15 10:58:46
  Shkolla të edukon mendjen, ndërsa feja edhe zemrën.
  Blerim Bytyçi aforizma
 • 2022-02-01 12:35:32
  Në fund të lendës mësimore, mësuesi duhet t'i përkujtojë nxënësit, se këto që po mësohen sot, duhen zbatuar në jetë. Ndryshe, ai mësues s'ka bërë asgjë dhe ai nxënës s'ka nxënë asgjë!
  Blerim Bytyçi aforizma
 • 2022-01-16 12:43:58
  Epidemia që shkatrron botën e gjallë dhe jo të gjallë quhet injorancë, “vaksina“ e vetme që parandalon këtë quhet arsimim - VAKSINOHUNI!
  Blerim Bytyçi aforizma
 • 2022-01-20 11:49:24
  Dija është e pa kufishme, sa do çoftë që ke nxanë nga ajo, në çdo hap që bën, mund të ndeshesh me gjëra që nuk i di!
  Blerim Bytyçi aforizma
 • 2022-02-06 09:13:14
  Ai që dijet i ka me lopatë, plaket me mjekërr të gjatë!
  Lutfi Coka aforizma
 • 2022-02-06 09:14:37
  Ai që librin s'e hap fare, është si dhoma pa dritare.
  Lutfi Coka aforizma
 • 2022-02-16 23:31:57
  Sot modeli i shkollimit është më në modë se arsimimi, ndaj kemi shumë modele e pak stilista.
  Lulzim Cuka aforizma
 • 2022-04-21 18:47:13
  Në mësim vlen vetëm ajo që ke kuptuar, jo sasia që ke lexuar!
  Blerim Bytyçi aforizma
 • 2022-09-06 12:55:15
  Shkollat kultivojn dije, por nëse nuk punohet sa duhet në to, të njëjtat vrasin dijen!
  Blerim Bytyçi aforizma
 • 2022-09-21 17:17:12
  Arsimi i varfer popullin gjynjezon. Arsimi i pasur ardhmerine begaton.
  Tyran Prizren Spahiu aforizma
 • 2021-10-11 13:05:39
  Për mësuesin e mirë, nuk ekziston nxënës i keq.
  Blerim Bytyçi aforizma