Tema: Poezi Për Fëmijët

Nuk Janë Vargje, Por Akullore

Vargje e vargje,
një piramidë me vargje…
Po kush tha se janë vargje?
Jo, more! Jo, more!
Nuk janë gjë tjetër,
veçse akullore.

Vjersha e vjersha,
një lëndinë me vjersha…
Po kush tha se janë vjersha?
Janë plantacione
mbushur plot me vreshta.

Fjalë e fjalë…
jo kafshata me halë.
Po kush tha se janë fjalë?
Janë qumësht, more!
për çdo akullore,
që nga dielli,
pikin në fletore.

Rima e rima,
një kështjellë me trima…
Po kush tha se janë rima?
Po as karalele nuk janë, lale!
në fund të çdo fjale,
por janë valle e valle,
në koncertin e ri,
për ju, fëmijë!

Nuk është as një libër,
vetëm me gjyshin e vitit të ri,
janë zemra dhe shpirt
për ju, o fëmijë të mi!

- poezi nga Makfire Canolli


Zgjidhni me sa yje do votoni

Mesatarja:  4 / Votuan:  4