Nikolin Sh. Lëmezhi Poezi
Nikolin Sh. Lëmezhi

Tema: Poezi Për Fenë e Krishterë


Qielli Yt

Ti ke një botë, o Zot,
ke një qiell.
Dua të jem bota jote
në këtë botë, o Zot.
Ti ke një jetë,
ke forcë, o Zot.
E unë dua të jem
Jeta jote, pushteti yt
mbi këtë tokë.
Ti ke një dritë,
ke një lavdi, o Zot;
dua të jem drita jote, lavdia jote
për vëllezërit… mbi këtë tokë.
Ti ke mëshirë, dashuri…
Ti ke paqe, ti ke një qiell.
Dhe unë, me ndihmën tënde,
dua të jem paqja jote,
Qielli yt, mbi këtë tokë, o Zot!

Nga vëllimi me poezi: Si pika vese, Shkodër 2021, fq. 23

- Poezi nga Nikolin Sh. Lëmezhi


- U dërgua nga Nikolin Sh. Lëmezhi -


{{ risposta }}
Mesatarja:  {{ nStars }} / Votuan:  {{ nVotes }}

Komente 0