Më mbaj mend (për 1 muaj)

Sokrati

Sokrati e kish publikuar
Nuk jam thjesht nje qytetar
Qe i perkas vetem Athines
I perkas Evropes mbare

Dhe ashtu vertet
Nuk i perkiste nje shteti
Theniet e tia brilante
I kish thithur gjith planeti

Athinaja shtrig
Pse nuk e vleresoi
Politik e qelbur
Sokratin e helmoi

Sokrati i lashtesise
Edhe sot ndricon
Qendron mbi Olimp
Lart mbi panteon

- Poezi nga Qani Seferaj


- U dërgua nga Qani Seferaj -


Nuk ka akoma asnjë votë


Komente 0