Sahit Shala Poezi
Sahit Shala

Tema: Poezi Për Atdheun


Lumit

O ti lumë, qe lanë e sh 'plane!
Qetë e qetë, valë pas valës.
Pse s'ma thua, sa shumë shijon?
Gjerë, në det, atje ku ndalësh!

Pa mi thuaj veç nja dy fjalë.
Se me ke be për me u mëndua
Kalon brigje, kreshta, e male.
"Sa ke shumë, ma na tregua!

Ti kur puqesh me shumë shokë,
a s'ma thua, sa gëzon?
Bëhesh bashkë, me lume, e dete.
Siç be bashkë "Drin e Valbonë"!

"Je i bekuam nga perëndia",
Desha t. dijë vetëm dy fjalë.
Ku ta merrnim bukën 'e gojës.
"Pa ty vera s'kisha me dalë"?

Për këta njerëz te bekuar,
"Faqe e gushë qe u lanë përditë".
Na përshkon fusha dhe ara.
Na benë vendin shend me ndritë!

- Poezi nga Sahit Shala


- U dërgua nga SahitShala -


{{ risposta }}
Mesatarja:  {{ nStars }} / Votuan:  {{ nVotes }}

Komente 0