Dërgo Një Tekst
  Dërgo Një Poezi
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #


Tema: Poezi Për 17 Shkurtin

17 Shkurti

Ditë e "bardhe agoi për ne.
Për ketë komb, e për ketë dhe.
Tija lamë vuajtjet, 'historisë,
faqe t 'mbarë, sot kemi nisë!
Na erdhe ditë e pavarësisë!

Lumë si ne. q 'ka pritem sot,
rrëkajë me gjak, e la me lot!
Fat, kjo ditë, na banë me u gëzu,
qindra vjet kemi luftu.
Mos dhentë "Zoti me u harru"!

Gjithandej o ju shqiptarë!
Një uratë, për ditë te mbarë!
për gjak shqipeje, nder damarë!
Me kismet n 'bashkim kombëtarë!

Qeshni o pllaja, fusha kodra,
"bjerë lahutë, e ju o lodra!
Kombi jonë nuk shuhet kurrë,
se kem shqipen, mbi flamur,
Kjo ditë shkurti, shtatëmbëdhjetë,
"qoftë bekue, jetë me jetë"!
Por një gjë e kem nga t 'paret,
"mos harro gjakun e varret"!
Se askush te ndamë, s'na donë"!
gjama, brezat na i mallkon!
S'do ketë kush, se q 'ka këndon.

- Poezia u dërgua nga SahitShala -


Zgjidhni me sa yje do votoni

Mesatarja:  5 / Votuan:  960teksteshqip.com © 2007 - 2017