Për Bashkim!

Me heshta e shpatë, e jataganë.
E filluam.
Jo pse e deshëm, por pjellë mbrapsht.
Deshe na pushtuan.
Sa të pamposhtur, në histori.
Seç e dëshmuam.
Dhamë dhe shumë trima, me qindra e
mijë.
Kurrë, s'u dorëzuam.
Ishin të shumtë,
E nga ç'do anë.
Dashe, t 'na përpinin!
Por në beteja, sa grushte u dhamë.
Simbol fitimin.
Me Skënderbeun, Bajon, Çërqizin,
Sa ishin, shumë!
Reshta të gjatë.
Përballë kushtrimit.
Porsi një "lumë"!
Luftëra kaçakësh.
Për mëmëdhe.
S'pushuan kurrë!
Se veç një shqipe.
Përmbi një "shkabë".
E kem n 'flamur.
Në shkrumb të "golgotës"!
Përndjekje, vrasje.
S'u trembem kurrë.
Për besën, e gjyshit.
Edhe të burrit.
Për një, flamur!
O të "bekuar"!
Të "Perëndisë!
Ju o, shqiptarë!
Tash të çliruar!
Në "rrugën e mbarë",
N 'bashkim, kombëtarë.
E kemi n 'duar.
Kush s'mund t, na marrë!

- poezi nga Sahit Shala


- Poezia u dërgua nga SahitShala -

Zgjidhni me sa yje do votoni

Mesatarja:  5 / Votuan:  37