Qëndresa (bacë Adem Demaqit)

Unë jam qëndresa
me vepër e emër
jam nisur të shënoj kthesa
Armiku është kalbur në zemër.

A-tdhe janë trojet dhe njerëzit e mijë
Deshëm dhe duam Liri
E morët me padrejtësi
Mundës do të jeni gjithnjë

Den baba den
E jona ishte kjo tokë
Më kot korbat i bjen
A tdheu është arma më e fortë
Qëndresen dot nuk na e merr
Ishe dhe mbetesh,kriminel...

- poezi nga Shaban Cakolli


- Poezia u dërgua nga perla -

Zgjidhni me sa yje do votoni

Mesatarja:  5 / Votuan:  1