Tema: Poezi Për Atdheun

Mos Harro Moj Dallëndyshe

Mos harro moj dallëndyshe
të më sjellësh pakëz dhe
atje në sqepin e vogël
se kam mall për mëmëdhe.

Mëmëdhe toka shqiptare,
nga thellësia dërgon aromë,
me lundron në deje gjaku
kur fle gjumë me mall më zgjon.

Në mërgim si ferracaku,
në mëmëdhe shqipe me krah
të lutem moj dallëndyshe
pakëz dhe të me sjellësh mua.

- poezi nga Veron Hoxhaj


Nuk ka akoma asnjë votë