TEKSTESHQIP

Anita Bitri
Nostalgjia
Lyrics

E di ju qё jeni larg, mall pёr ju kam,
I mbyll sytё nё kёtё natё dhe ju ju kam mё pranё,
Nostalgjia mё mundon, largёsia mё pengon,
Kaluan kaq vite akoma s`po ju shohё……

S`po vijё tek ju se s`kam mundёsi,
Vetёm shpirti im e di,
Dhe dhimbjen time,
Me kёngё, kёndoj tani……

Ështё kohё e gjatё, kaluan vite,
Dhe sot nuk di pse unё,
Akoma dhemb, kjo dhimbje e thellё,
Pёr vendin tim, njerёzit ika s`isha unё……

Zot mё ndihmo pёr mallin tim,
Zot mё ndihmo qё tё kem shёrim,
Mё ndihmo tё shohё unё detin tim,
Tё prek unё tokёn dhe rrugёt me pёrmallim……

Edhe njёherё tё jem, edhe njёherё tё ndjejё,
Atё gёzim qё do shpirti im,
Edhe njёherё tё shohё Tiranёn, Vlorёn time,
Tё vi tek ty prapё vendi im……

Edhe njёherё tё shohё skenat kur isha fёmijё,
Dhe ta qetёsojё dhimbjen pa kufi,
Se di pse jam kёtu, dhe ju jeni atje,
Nga gjoksi dhimbja mё shpёrthen……

Njё pjesё e jetёs mbeti atje,
Ku unё kalova tё bukurёn rini,
Prej fёmijnie nё moshё tё rritur,
Tё gjitha mbresat i lashё tek ty……

E pyes vetveten unё pёr çdo ditё,
Ku janё kujtimet qё i lashё tek vendi im,
Mё ndihmo Zot tё shohё njerёzit e mi,
Dhe prapё publikun tim ta shohё unё pёrsёri……

Edhe njёherё tё jem, dhe njёherё tё ndjejё,
Atё gёzim qё do shpirti im,
Edhe njёherё tё shohё Tiranёn, Vlorёn time,
Tё vi tek ty prapё vendi im……

Ho Ho Ho Ho Ho ……

Mё ka marr malli pёr ty Tiranё e bukur me drita,
Vlorёn time ta shohё si nuse me tela,
Shkodёr heroike, Durrёs, Elbasan, Berat, Gjirokastёr,
Korçё dhe ty Sarandё ku unё u linda……

Tё gjithё ju njerёz qё ju kam aq larg,
Me zemёr shpirt tek ju jam, ju kam mё pranё,
E gjithё ju Shqipёri qё mё duartrokite,
Me zemrёn tёnde bujare, gjithё tё mirat ti mi fale……

Unё e di qё njё ditё tek ju do tё vi,
Dhe do tju takoj me mall qё tё gjithё,
Si fёmijё do tё eci nёpёr rrugё,
Dhe do tё ç`liroj nё fund kёtё shpirtin tim……

Dhe jo, jo, jo nuk kam unё mё durim,
Si zog shtegёtar do tё fluturoj tek ty, tek ty,
Do tё vij spo duron shpirti im,
Tё tё prek, tё tё shohё unё ty SHQIPËRI…….

...HO VENDI IM...

Pёrsёritet dy herё.....

Edhe njёherё tё jem, dhe njёherё tё ndjejё,
Atё gёzim qё do shpirti im,
Edhe njёherё tё shohё Tiranёn, Vlorёn time,
Tё vi tek ty prapё vendi im……

Edhe njёherё tё shohё skenat kur isha fёmijё,
Dhe ta qetёsojё dhimbjen pa kufi,
Se di pse jam kёtu, dhe ju jeni atje,
Nga gjoksi dhimbja mё shpёrthen……

DËRGOI:
INFO
Autore e muzikës dhe autore e tekstit është vetë këngëtarja.