Më mbaj mend (për 1 muaj)

Shitëset

E kush tha që nuk ka të shenjtë ëngjëj
Që vezullojnë të bardhë kudo pranë nesh
Që na ushqejnë, na dhirirnjë, gjallërojnë
Por që vetëm nuk kanë mbi krye kezë.

Në shitore veshjesh, dhrosi kudo
Duke ndenjur pa pushim axatu
Gjithmonë noitesha të palodhura
Na rrethojnë me poni dhe edhura.

Të reja,të vjetra,të bukura ose jo
Mbas banakut modeste qëndrojnë
Na mësojnë sa për një enciklopedi
Vllepat e jetës për një roqe harrojmë.

Dhe kur shpesh ne bëjmë spatime
Na falin ato si shoqe të shtrenjta
E dinë se ne njerëzit e rëndomtë
Të llavur jemi se kështu ësht jeta.

Me fular në mbulkë e vështirë
Ka qesingë për talent dhe zgjuarsi
Një profesionist me trulë në shitje
Një adham i paçmuar dhe me vlerë.

Mose me buzëqeshje në syvonë
Embëlsi,ngrohtësi dhe hijeshi
Nuk harrojnë buzët e tyre të thonë
“Ju falenderojmë për blerjen ditën e mirë”

- Poezi nga Arben Mino


- U dërgua nga Beni1974 -


Nuk ka akoma asnjë votë


Komente mbi këtë krijim