Artistët dhe Këngët e vitit  2016   Artistët dhe Këngët e vitit  2015   Artistët dhe Këngët e vitit  2014   Artistët dhe Këngët e vitit  2013   Artistët dhe Këngët e vitit  2012   Artistët dhe Këngët e vitit  2011   Artistët dhe Këngët e vitit  2010   Artistët dhe Këngët e vitit  2009
Çmimi Tekste SHQIP 2013

Ndërmarrim këtë fundvit një nisëm që shpresojmë të bëhet traditë këtu në teksteSHQIP.com. Cili është teksti më i bukur për vitin 2013? Me ndihmën e një jurie profesionistësh dhe neutrale, kemi arritur të përzgjedhim 10 tekstet më të bukura për vitin 2013. Ndoshta nuk janë këngët më të dëgjuara për këtë vit, por ju garantojmë se tekstet e këtyre këngëve janë të bukura dhe ne ju sygjerojmë që ti lexoni dhe ti vlerësoni. Qëllimi i kësaj iniciative është të zhvendosim sadopak vemendjen e lexuesve dhe krijuesve të rinj drejt atyre teksteve të këngëve që vërtet e meritojnë te lexohen. Juria vendosi që Kënga Fituese të shpallet "Bekim" me tekst nga Adrian Hila, kënduar nga Rozana Radi.


Juria: (në rend alfabetik)

Viti 2013:
Tekstet e Këngëve: