Artistët dhe Këngët e vitit  2016   Artistët dhe Këngët e vitit  2015   Artistët dhe Këngët e vitit  2014   Artistët dhe Këngët e vitit  2013   Artistët dhe Këngët e vitit  2012   Artistët dhe Këngët e vitit  2011   Artistët dhe Këngët e vitit  2010   Artistët dhe Këngët e vitit  2009
Çmimi Tekste SHQIP 2016

Muzika ka evoluar dhe bashkë me të edhe shija e publikut. Nëse vite më parë duhej një këngë e bukur dhe me tekst të fuqishëm që të garonte në një festival, tani mjafton që kënga të jetë ritmike dhe me impakt të menjëhershëm me publikun. Megjithatë ka ende këngë të mirëfillta në tregun shqiptar, të cilat bëjnë akoma tendencë me tekstet e tyre të bukura. Portali "TeksteShqip.com" bën prej vitesh shkrimin dhe vlerësimin e teksteve, ndaj edhe këtë fundvit ka përzgjedhur 10 tekstet më të pëlqyera nga publiku. Teksti i këngës "Era" nga MC Kresha shpallet fitues, pasuar nga teksti "Kam Nevojë" i Alban Skënderajt e "Nëntori" i Arilena Arës.

Ky çmim shpërndahet për të katërtin vit radhazi dhe është hera e parë që një këngë e zhanrit hip-hop arrin që të futet në listë, madje të rrëmbejë edhe çmimin. Hiti "Era" erdhi në vitin 2016 si një remiks interesant, një përzierje mes baladës, rrymës alternative dhe hip-hopit, me një tekst mjaft të bukur, i cili është shkruar nga grupi i njohur Gjurmët vite më parë, dhe le të themi 'është plotësuar' në versionin e ri nga reperi MC Kresha.

Shikoni rezultatet e plota dhe fituesit e çmimit "Tekste Shqip" ndër vite...


Juria: (në rend alfabetik)

Viti 2016:
Tekstet e Këngëve: