Charles Baudelaire

Thënie nga Charles Baudelaire

DËRGO NJË THENIE

Thënie nga Charles Baudelaire

Thënie

Shtyp foton për ta zmadhuar dhe rishtype për ta mbyllur.
 • 2021-02-08 14:34:41
  Secilit, e ëma i ngjan, më e mira femër.
   aforizma
  5
  364
 • 2021-02-08 14:34:41
  Këtë tmerr të vetmisë, këtë nevojë për të harruar veten tonë jashtë mishit, fisnikërisht njeriu e quan nevojë dashurie.
   aforizma
  0
  344
 • 2021-02-08 14:34:41
  Një dashnor është vera në shishe. Një bashkëshorte është shishja e verës.
   aforizma
  0
  342
 • 2021-02-08 14:34:41
  Nuk ua kam zili poeteve që udhëheqen vetëm nga instikti, pasi i shoh si të paplotë. Është e pamundur që poeti të mos jetë edhe pak kritik.
   aforizma
  0
  342
 • 2021-02-08 14:34:41
  Për tregtarin edhe ndershmëria është spekullim.
   aforizma
  0
  342
 • 2021-02-08 14:34:41
  Puna s'është aq e mërzitshme sa argëtimi.
   aforizma
  0
  342
 • 2021-02-08 14:34:41
  Të dashurosh femrat inteligjente është një kënaqësi pederastësh.
   aforizma
  0
  342
 • 2021-02-08 14:34:41
  Toka rrotullohet vetëm për injorancë.
   aforizma
  0
  342
 • 2021-02-08 14:34:41
  Vera është si njeriu: një përzierje e të mirës me të keqen.
   aforizma
  0
  342
 • 2021-02-08 14:34:41
  Zoti është e vetmja qenie që për të mbretëruar nuk ka nevojë as të ekzistojë.
   aforizma
  0
  342
 • 2021-02-08 14:34:41
  Absolutizimi i çdo pasioni shpie në hiç.
   aforizma
  0
  342
 • 2021-02-08 14:34:41
  E dua dashurinë sepse ma dhe ti.
   aforizma
  0
  342
 • 2021-02-08 14:34:41
  Frymëzimi është vëllai i punës.
   aforizma
  0
  342
 • 2021-02-08 14:34:41
  Çfarë bisedimesh mund të kenë femrat me Zotin në kishë?
   aforizma
  0
  341
 • 2021-02-08 14:34:41
  Ai që pi vetëm ujë ka diçka për të fshehur.
   aforizma
  0
  341
 • 2021-02-08 14:34:41
  Dashuria për mua është vetëm një dyshek gjilpërash, krijuar për t'u siguruar pije kurvave të pamëshirshme.
   aforizma
  0
  341
 • 2021-02-08 14:34:41
  Disa femra ngjasojnë me titujt "Qytetar Nderi". Askush nuk i do më, ngaqë janë ndyrë me lloj lloj tipash.
   aforizma
  0
  341
 • 2021-02-08 14:34:41
  Duke mos arritur që ta shtypë dashurinë, Kisha ka dashur të paktën ta molepsë atë, prandaj ka krijuar martesën.
   aforizma
  0
  341
 • 2021-02-08 14:34:41
  E çfarë rëndësie ka mallkimi i përjetshëm për atë që ka provuar, në një sekondë, gëzimin e pasosur?
   aforizma
  0
  341
 • 2021-02-08 14:34:41
  Jam i detyruar të besoj tek djalli, duke qenë se e ndiej brenda meje.
   aforizma
  0
  341