TEKSTESHQIP

Dava Gjergji
Nene Terezes
Lyrics

kush ka mbet shqiptarë n'kto troje,
kush lakmon për mjalt dhe hoje,
kush ka mall per gurt e pragut ,
kush i'a zbardh faqen dhe plaku,t
kush s'harron kombin dhe besen,
ai është djalë per Nanë Terezen.

Kush si rrin vorfenis nën kthetra,
kush flet shqip me kangt e veta,
kush thot diellë e kush thot hanë,
kush e njeh Shqiprin per nanë,
kush bashkon zemrat në shpresën,
Ai është djal për Nanë Terezen.

Ku jan kullat dielli rrezes,
na flet shpirti i Nanë Terezes,
se n'kët jetë me diell mbi kruye,
vjen me dash jo me urrye(2x)

Falem Zot fuqin e zjarrit,
digjem vet me ngroh shqiptarët,
se mes nesh 1 rreze mbrriti,
me Shejntoren po flet shpirti,
shumë tradita ti forcojmë,
nanë Terezen ta ndreojmë.

Falem Zot urtin e plakut,
të vërtetës mej dal hakut,
me shqiptarët sofër n'sofër,
bajmë kuvent si vlla e motër,
tuj mendu heret e vonë,
si t'i ngjajmë shenjtores sonë.

Ku jan kullat dielli rrezes,
na flet shpirti i Nanë Terezes,
se n'kët jet me diell mbi krye,
vjen me dasht jo me urrye(2x)

DËRGOI: