TEKSTESHQIP

Etna
Zani Shqiponjes
Lyrics

Intro: Fjalë të thëna nga Ismail Qemaili per flamurin kombetar : Ky eshte flamuri yn i kuq'
e me shqiponjen dy krenare te zez ne mes'

Ref.
Na jena shqiptar e ndihemi krenar
Jetojm sa shqiponja nuk ka plum që na ndal
Kosvë e Shqiperi Luginë Maqedoni
Janinë edhe Malësi gjakun e kem kuq e zi

Që na e lam me shekuj e shkrujtëm me shkronja
E mbrojtëm me gjak shqipe këtë vend shqiponjash
Malsi e madhe e malet e sharrit
Lumejt që rrjedhin prodhojn gjakun e shqiptarit

Pjesa 1:

Nihet zani i shqipës nmale tKosovës
PO vje 1 lajm nga plaku i vlorës
Festo Kosovë ti bashk me Shqipnin
Jehona t'dëgjohet deri në Janinë.

Mos harro merri mas veti Plavë e Guci
Shqiptart në Luginë dhe ato n'Maqedoni
E di kam porosi që duna me kry
I pari na tha e i fundit dhe Baci

Ej Vlorë e bukur e mbulum me tkyqe
Flamuri a o gati e zeza me tkuqe
Pritna se po vijna na se kemi porsi
Ata që ran deshmorë flamur dojn te varri

Që kejt le ta din kjo o tok o shqiptarit
Caku i arritur është amaneti i të parit
Që na e lam me shekuj e shkrujtëm me shkronja
E mbrojtëm me gjak shqipe këtë vend shqiponjash

Ref.
Na jena shqiptar e ndihemi krenar
Jetojm sa shqiponja nuk ka plum që na ndal
Kosvë e Shqiperi Luginë Maqedoni
Janinë edhe Malësi gjakun e kem kuq e zi

Që na e lam me shekuj e shkrujtëm me shkronja
E mbrojtëm me gjak shqipe këtë vend shqiponjash
Malsi e madhe e malet e sharrit
Lumejt që rrjedhin prodhojn gjakun e shqiptarit

Pejsa 2:

Kush guxon me na prek tash që jena tbashkum
Dikur na coptun por planet ju dështun
Ktu e kom Mitrovicen jo kerkush s'mun e prek
Si Isa Boletini i gatshëm me vdek

Se burrat që ran tash_janë __ tpavdekshëm
Marrim msim prej tyne e bahemi tpavdekshëm
Rrezik për armik si vullkan__i djegshëm
Shqipni e madhe vend i pa prekshëm

Ata që kalun knena prapa u kthyn kokë ulun
Rrajt i kena t'thella që prej toke s'shkulen
Malsi e Madhe e Malet e Sharrit
Lumejt që rrjedhin prodhojn gjakun e shqiptarit

E di kan zili për këto troje lakmojn
Saherë që ja msyjn ata gjithmon dështojn
Se na kena traditë e kena meritë
Ne gjithmon do t'festojmë se shqiponja na ka rrit.

Ref.
Na jena shqiptar e ndihemi krenar
Jetojm sa shqiponja nuk ka plum që na ndal
Kosvë e Shqiperi Luginë Maqedoni
Janinë edhe Malësi gjakun e kem kuq e zi

Që na e lam me shekuj e shkrujtëm me shkronja
E mbrojtëm me gjak shqipe këtë vend shqiponjash
Malsi e madhe e malet e sharrit
Lumejt që rrjedhin prodhojn gjakun e shqiptarit

DËRGOI: