TEKSTESHQIP

Florian Kavaja
Rrugen Drejt Detit Mora
Lyrics

Rrugën drejt detit mora
qelli,ç'u errsua
për nënat dhe fëmijët
deti ç'u qetsua

Dhe ky det, o det i zi
që i more gra', fëmij
nënën, babën ku i lat
që i thavën lotët prap

Ref: (2x)
Dhe kjo Italia
qoftë e mallkuar
presin që të gjith
detin për t'kaluar

O' Otranto, Otranto ti
pse s'mendon për k'ta fëmij
kishin marr rrugën e Zotit
për të shkuar n' Itali

O' Otranto, fat' i zi
që i more gra, fëmij
nuk pate pak durim ti'
që të m'brinin në megrim

Ref: (2x)...

Erdh' aberi në Shqipri
''u mbyt trageti përsëri''
'' O Zot o Perëndi ''
që u bë kjo tragjedi

Nënat veshur me të zeza
bregutt' detit qajn, vajtojn
hedhin lule rrethë bregut
që fëmijët ti kujtojn

Ref: (2x)...

DËRGOI: