TEKSTESHQIP

Këngë Dasmash
Dasma Eshte Dita Me Shenjte
Lyrics

Dy familje dasem kane nise
Me shume gezim e kane prite kete dite
Djali e vajza jane zgjedhe vete
Per gezim kane ardhe shume vete
Nena e djalit dhe e vajzes
Adresojne dhuratat e pajes.
Ref.
Dasma jone si album plot vlera
Rite te vjetra ,rite te reja
Si gjerdan ari kenga shqiptare
Tingujt e valles prekin malet.

Ne shtepi te nuses dy pale krushq
Daja i nuses nuk hap rruge
Me daje te djalit luan me fjale
Ploteso kushtet nusen me marre
Burra te mençur bejne muhabet
I zoti i shtepise shperndan sherbet
Ref.
Dasma jone si album plot vlera
Rite te vjetra ,rite te reja
Si gjerdan ari kenga shqiptare
Tingujt e valles prekin malet.

Ne oborr te shtepise nusja si zane
Mbi dasmore Orizi I bardhe
Gishtat me mjalte nusja mbi prag
Per jete te embel ne kete konak
Dhenderi i ri me arme qellon
Krushq e nuse ka kush i mbron
Ref.
Dasma jone si album plot vlera
Rite te vjetra ,rite te reja
Si gjerdan ari kenga shqiptare
Tingujt e valles prekin malet.

Dasma eshte dite e shenjte
Pas ditelindjes ne kete jete
Per kete dite asgje s’kursehet
N’festival ngjyrash ajo kthehet
Miq e shoke e dajallare
Kenge e valle luajne pa rradhe.
Ref.
Dasma jone si album plot vlera
Rite te vjetra ,rite te reja
Si gjerdan ari kenga shqiptare
Tingujt e valles prekin malet.

DËRGOI: