TEKSTESHQIP

Myslym Lela
Tridhjetë Ditët E Ramazanit
Lyrics

Tridhjet ditët e Ramazanit
Ç’e kërkon ashiku dylberin.
Turqinia po bojshin bajrom
E vejnë e vishin tek Selman beu.
Selman, të mos mbesi hatri
Kan fillu’ o me dalë mustaqe
Kam shahit e ta baj ispatë
Për atë nishan që më ke n’faqe.

Ref.:
Hajde sy o sy aman, aman
Qaj lala për ty!
Hajde ve o ve aman, aman
Nisu jak me ne!
U kthy vjeshta për së mari
Çelen vjollcat dhe zymylat.
Myzhde djalë se po vjen behari
Bahçe më bahçe këndojnë bylbylat.