TEKSTESHQIP

Vllezerit Bajra
Dardani E Vjeter
Lyrics

Kur ishe moj toke, e mbretnis ilire
pate moj sa deshte, forc e krenarie.
Askujt si re n’qafe, askand se pushtove
paqe dhe dashnie, nder kojshit ti mblodhe.
Dardane e vjeter, oj kosov e re
shqiptare ke qen e shqiptare do t’jeshe.
Dimen edhe vere, o moj sa t‘jet jeta
kem me u pershendet o, o me tungjatjeta.
Dimen edhe vere, o moj sa t‘jet jeta
kem me u pershendet o, o me tungjatjeta.

Hordhi nga karpatet, mbi ty jan verrshua
gjakun me ta pie, shpirtin me t‘pervlua.
Por ti s‘u ligshtove, nje zemer te therre
jaqken nuk e pate, lotin me ta tere.
Dardane e vjeter, oj kosov e re
shqiptare ke qen e shqiptare do t‘jeshe.
Dimen edhe vere, o moj sa t‘jet jeta
kem me u pershendet o, o me tungjatjeta.
Dimen edhe vere, o moj sa t‘jet jeta
kem me u pershendet o, o me tungjatjeta.

Oj kosov dardane, me djem nisi drit
pushke çlirimtari, ta solli lirin.
Sa her e qon krye, hasmi i shqiptarit
prap do t‘kerset pushka, me adem jasharin.
Dardane e vjeter, oj kosov e re
shqiptare ke qen e shqiptare do t‘jeshe.
Dimen edhe vere, o moj sa t‘jet jeta
kem me u pershendet o, o me tungjatjeta.
Dimen edhe vere, o moj sa t‘jet jeta
kem me u pershendet o, o me tungjatjeta.
O me tungjatjeta.

DËRGOI: