TEKSTESHQIP

Adem Ramadani
Nana N'shpi T'pleqve
Lyrics

Natë e ftohtë dhe mërzi
mbyll në dhomë e vetme rri
Qan e dënesë një nanë plakë
Zemra e saj digjet flakë

Zoti m’dha shtatë fëmijë
I kam rrit me varfni
Ç’kam gabu nuk e di
Që m’kan’ pru në kët’ shpi

Ani ani nasht evladi jem
Pse m’keni lanë vet
Zemra e nanës prap ju do
E keqja kurrë s’du me ju gjet

A ju dhimb’t një kafshatë
Që p’e ha nanë e ngratë
A s’pat ven n’sofër ma
A gërdi ju erdh me m’pa

Un dikur isha e mirë
Ju kam plot’su çdo dëshirë
Ju kam rrit me dashni
Qysh me m’pru në këtë shpi

Ani ani nasht evladi jem
Pse m’keni lanë vet
Zemra e nanës prap ju do
E keqja kurrë s’du me ju gjet

S’më ka mbet më takat
Rri pak ul e më shumë rat’
M’janë ngjit buz’t m’janë shkrumu
Pa askënd një fjalë me nd’rru

Pran’ dritares ulem e rri
Pres me mall najkush t’më vij
Thahen lulet e çelin tjerat
Qyqe vet i pres pranverat

Ani ani nasht evladi jem
Pse m’keni lanë vet
Zemra e nanës prap ju do
E keqja kurrë s’du me ju gjet