TEKSTESHQIP

Artiola Toska
Potpuri E Shqiperise Se Mesme
Lyrics

Oo per nje mot e
e gjysem viti
qe ne u deshem moj goce e vogel
njeri se e diti
qe ne u deshem moj goce e vogel
njeri se e diti.

Qe ne u deshem
Njeri se diti
Veç un e ti o moj goce e vogel
Edhe shpirti
Veç un e ti o moj goce e vogel
Edhe shpirti

Veç un e ti
o edhe shpirti
qysh ate dite o qe m'vune unazen
ke gishti
qysh ate dite o qe m'vune unazen
ke gishti.

Nder hallet dhe brega
I mbusha mbi dyzet
Zemra djaloshare
Mua sot po m'del.

Me kan thon me shohin
Vajzat plot lakmi
Syt e mi e njohin
Veç nje bukuri.

Ajo m'rrin ne mendje
Veç ajo ne zemer
Un i jam betuar
Ska me tjeter femer.
Ajo m'rrin ne mendje
Veç ajo ne zemer
Un i jam betuar
Ska me tjeter femer.

Tani jam mbi dyzet vjeç
S'jam me ai djali kryeneç
E kam zemren plot ndjesi
Plot me mall per dashuri.

Kjo eshte stina ma e mire
Po me djeg veç nje deshire
Dashuroj me shum se kurre
S'jam çapken por jam nje burre.

E kam nje te dashur
Dhe pa mas e çmoj
Nga do qe une shkoj
Veç per te mendoj.
Jeta eshte e bukur
Ne moshe te pjekurise
Kjo eshte kohe e duhur
Koha e dashurise

Ajo m'rrin ne mendje
Veç ajo ne zemer
Un i jam betuar
Ska me tjeter femer.
Ajo m'rrin ne mendje
Veç ajo ne zemer
Un i jam betuar
Ska me tjeter femer.

Tani jam mbi dyzet vjeç
Sjam ai djali kryeneç
E kam zemren plot ndjesi
Plot me mall per dashuri.

Kjo eshte stina ma e mire
Po me djeg veç nje deshire
Dashuroj me shum se kurre
Sjam çapken por jam nje burre.

Ajo m'rrin ne mendje
Veç ajo ne zemer
Un i jam betua
Ska me tjeter femer.
Ajo m'rrin ne mendje
Veç ajo ne zemer
Un i jam betua
Ska me tjeter femer.

Ajo m'rrin ne mendje
Veç ajo ne zemer
Un i jam betua
Ska me tjeter femer.
Ajo m'rrin ne mendje
Veç ajo ne zemer
Un i jam betua
Ska me tjeter femer.

Tani jam mbi dyzet vjeç
Sjam me djali kryeneç
E kam zemren plot ndjesi
Plot me mall per dashuri.

Kjo eshte stina ma e mire
Po me djeg veç nje deshire
Dashuroj me shum se kurre
Sjam çapken por jam nje burre.

Ti moj goce me halle shume
Ti moj goce me halle shume
Kush te don moj goce me fort se une
Kush te don moj goce me fort se une.

Lake moj pupulake
e lales je
je goc e tirones e
Lake moj pupulake
e bardh e verdh
hajde shpirt o te t’mor erë

Ti moj goce moj ledhatare
Ti moj goce moj ledhatare
Kur te pash moj goce mu bojsh marak e
Kur te pash moj goce mu bojsh marak

Lake moj pupulake
e lales je
je goce e tirones e
Lake moj pupulake
e lales je
je goc e tirones e
Shege e omel moj shege e bute
na shkoj vera moj pa t'kepute
Shege e omel moj shege e bute
na shkoj vera moj pa t'kepute.

Shege e omel moj si sheqeri
hajde shkojm o ku rrin skifteri
Shege e omel moj si sheqeri
hajde shkojm o ku rrin skifteri.

Rrin skifteri moj ne ato rronxa
Hajde shkojm o ku rrin thellonxa
Rrin skifteri moj ne ato rronxa
Hajde shkojm o ku rrin thellonx
Shege e omel moj shege tivari
Te du fort o si syt e ballit
Shege e omel moj shege tivari
Te du fort o si syt e ballit.

Po me rrika o goca ke pusi
Syni i zi, amon por si rrushi
Po me rrika o goca ke pusi
Syni i zi, amon por si rrushi.

M'jep nje her uj se plasa
Se me dogji vapa
Se me dogji vapa moj goce
M'jep nje her uj se plasa.

M'jep nje her uj se plasa
Se me dogji vapa
Se me dogji vapa moj goce
M'jep nje her uj se plasa.

Po me rrika goca ke avllia
Dhe per Dhe o ç’i ra shamia
Po me rrika goca ke avllia
Dhe per Dhe o q'i ra shamia.

M'jep nje her uj se plasa
Se me dogji vapa
Se me dogji vapa moj goce
M'jep nje her uj se plasa.

M'jep nje her uj se plasa
Se me dogji vapa
Se me dogji vapa moj goce
M'jep nje her uj se plasa.

M'jep nje her uj se plasa
Se me dogji vapa
Se me dogji vapa moj goce
M'jep nje her uj se plasa

M'jep nje her uj se plasa
Se me dogji vapa
Se me dogji vapa moj goce
M'jep nje her uj se plasa.

DËRGOI: