TEKSTESHQIP

Dervish Shaqa
Kur Ta Kthyem Moj Kosovë Shpinën
Lyrics

Hej... hej por si ujë që del nga gurra
Hej e hej more bash si bora nëpër curra

Je si bari nepër-o livadhë
Hej e hej more si ortek që vjen o prej male

O si mjalta nëpër hojë
Hej e hej more m'del prej zemrë m'thot me gojë

Knohet n'telat e sharkis
Hej e hej more toka e jon me dorë t'partise

T'puthsha synin oj partie
Hej e hej more qe ke ba kjo mrekullie

Qite pushke e more malin
Hej e hej more o me yll t'kuq stolise ballin

N'dor mamzerken e valeren
Hej o hej more Sokol djal rrite Enverin

Ooooooo o kur ta kthyem moj Kosovë shpinën
Hej e hej more e lam bor e gjetem dimen

Gjetem mret moqale keneta
Hej e hej more buk e lot na shkojke jeta

Kur ka rrok pushken partija
Hej e hej more qe te gzoj si gzojin Shqipnija

O na nxurr jasht krajli o'i serbis
Hej e hej more sikur sot klysht e tradhtise

Vatrat tona i kemi lanë
Hej e hej more por Shqypni kemi o ti nana

O bac Enverin o nanë partine
Hej e hej o vlla e moter e gjith Shipnine

Oj parti zemra kovenit
Hej e hej more qysh ja ndrrove faqen venit

Shkolla drita e uzina
Hej e hej more me traktora e maqina

Tepet plot me faqe t'shtiva
Hej e hej more fshati ynë o koperativa

Po qke ba parti prej neve
Hej e hej more as kerkush se ban mbi dhe

S'mjafton kanga e sharkis
Hej e hej more per mej knue gjithmon partise

Veq parti te kem gjithmone na
Hej e hej more doren n'zemer e pushken n'dor