A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #
Enca

Vendlindja: Tiranë  
Jeton dhe vepron në  
Mosha: 22 Vjeç
Ditëlindja: 19 Tetor 1995
Shenja e Horoskopit: Peshorja

Këndon kryesisht: Pop

Enca është një këngëtare shumë e njohur. Enca, (ose ndryshe Ruensa Haxhiaj) filloi karrierën e saj në moshë shumë të vogël duke konkurruar nëpër festivale femijesh dhe talent show. Kjo ishte dhe koha ku ajo filloi te evidentohej për talentin e saj në këngë e interpretim dhe bukurinë e saj duke marrë keshtu që në moshë të herët epitetin “yll”. Daljet e saj të para në skenë kanë qënë në moshën 9 vjecare në spektakle si “Zërat e Rinj”, “Një këngë për ty”, “Promofestival” etj.

Muzika ka qënë gjithmonë pasioni I saj më I madh ndaj ajo nuk mund ta linte me kaq; Enca ishte ndër të parat këngëtare shqiptare që këndonin “covers” për YouTube, aty ajo fitoi nje audiencë te gjerë që e mbështeti për të ecur më tutje. Paralelisht me studimet e përgithshme ajo ndoqi edhe studimet për kanto (muzikë të lehtë).

Pas pjesemarrjeve nëpër spektakle Enca vendosi te publikojë singëllin e saj të parë në qershor te vitit 2012. ”The Best Of” një këngë e stilit r&b me një tekst që fliste për dashurinë ndaj muzikes. Menjëhere pas kësaj në gusht të po atij viti Enca publikoi dhe videokëngën e dytë “Kjo Vere” e cila pati një impakt të madh në publik. Edhe pse vetëm më këngët e saj të para ,ajo u evidentua për stilin e saj të vecantë duke krijuar një grup te madh admiruesish. Pas kësaj ajo ishte e ftuar në një këngë të albumit të Big Basta. Ne nëntor të 2012 ajo pati prezantimin e saj te parë në “Kënga Magjike”, në një bashkëpunim me Big Basta ku ajo u shfaq shumë me ndryshe, duke prezantuar anën e saj si rrepere, me një look tepër interesant dhe rebel.

Nuk munguan paraqitjet e saj të shumta nëpër evente,televizione duke tërhequr një vëmendje të madhe mediatike. Në dhjetor të po këtij viti ajo realizoi një “remake“ (version të sajin) të këngës “All I Want For Christmas is you” I cili u pëlqye shumë nga publiku. Duke ecur në hapa të sigurtë karriera e saj mori vrull. Në shkurt të vitit 2013 ajo u prezantua në Top Fest me baladën e saj të parë të stilit pop/rock të titulluar “Dua Të Jesh Ti” . Kjo u rendit në top 10 kenget më të suksesshme dhe të preferuara për publikun duke e shndërruar Encën në një ndër këngëtaret më të dashura për publikun shqiptar. Nuk vonoi shumë dhe në qershor lancoi klipin e saj të tretë në rradhë “Jepe Tash”. Kënga u shndërrua menjëhere në Hit duke definuar edhe më shumë Encën si artiste. Në korrik u prezantua dhe në bashkëpunimin “Real Love” (njëkohësisht dhe single I saj I parë (Anglisht) ku ajo ishte e ftuar.Enca ka nje ze te mrekullushem edhe kur kendon live.
Ne vitin 2017 nenshkroi kontrate me Universal Music (UMG)dhe solli kengen e pare ne anglisht Love on my body ne kanalin VEVO. Se shpejti publikohet kenga me e re CIAO.

Diskografia :
2012 - The Best Of 2012 -Kjo Verë
2012 - 100 (Feat Big Basta & Etnon)
2012 - All That (feat Big Basta)
2012 - All I want for Christmas (remake)
2013 - Dua të jesh ti (Top Fest)
2013 - Jepe Tash
2013 - Real Love (feat. Ardit)
2013 - E ke Rradhen Ti
2014 - Ata nuk e din (feat. Noizy)
2014 – Ishim ne (Top Fest 2014)
2014 – A po t'pëlqen
2014 - Edhe njo (Mozzik & Enca)
2015 - Soulkilla
2015 - Call me goddess
2016 - Dreq
2016 - Bow Down (feat. Noizy)
2017 - Love on My Body
2017 - Ciao

» Dërgo Korrigjime »

Punuan Biografinë:  anniehoxha    ejonab    rei.liksala    lorisalika  

Zgjidhni me sa yje do votoni

Mesatarja:  4.7 / Votuan:  1134

  • Enca ka këto rrjete sociale:


Më shumë artikuj nga Enca »




teksteshqip.com © 2007 - 2017