TEKSTESHQIP

Eneda Tarifa
Nje Zambak I Bardh Ne Gur
Lyrics

Lart në shkrepat e Mirditës
ka hedh rrënjë një gur'i kuq
kështu thonë fjalët e legjendës
ku dhe zbret lufta me turq

kalojnë vite,kalojnë shekuj
por një gjë se harroj kurrë
si lulëzon e kurrë nuk vyshket
një zambak i bardhë në gur

ᖇᗴᖴᖇᗴᑎI
O zambak i bukur-o
pse po çel petale,
do t'flladis un'trimat-o
Që kanë rënë në male

o zambak i gurit-o
pse po çel në bjeshkna-je
kujtoj partizanët-o
shqipe mbi këto maje!