Epikuri
Epikuri

{{ risposta }}
Mesatarja:  {{ nStars }} / Votuan:  {{ nVotes }}


 • Vendlindja:
 • Samos Greqi

Biografia

BIOGRAFIA: Epikuri është një autor/publicist i huaj. Epikuri (Samos, 10 shkurt 341 pes - Athinë, 270 pes) ishte një filozof i lashtë grek. Dishepull i skeptikut demokratik Nausifane dhe themelues i një prej shkollave kryesore filozofike të epokës helenistike dhe romake, epikureanizmi, e cila u përhap nga shekulli i 4 para Krishtit. deri në shekullin e dytë pas Krishtit, kur, kundërshtuar nga Etërit e Kishës, pësoi një rënie të shpejtë, për t'u rivlerësuar shekuj më vonë nga rrymat natyraliste të Hu...

>> Lexo gjithë biografinë >>
Lidhje» Dërgo një thënie »

Thënie nga Epikuri

Thënie

Shtyp foton për ta zmadhuar dhe rishtype për ta mbyllur.
 • 2021-02-08 14:34:41
  Të diturin e pasuron natyra.
   aforizma
  2
  356
 • 2021-02-08 14:34:41
  Nëse jeton sipas normave të natyrës, nuk do të jesh kurrë i varfër. Nëse jeton sipas mendimeve të dynjasë, nuk do të jesh kurrë i pasur.
   aforizma
  1
  349
 • 2021-02-08 14:34:41
  Nga të gjitha gjërat që dija siguron për të patur një jetë të lumtur, e mira më e madhe është miqësia.
   aforizma
  0
  348
 • 2021-02-08 14:34:41
  Njeriu i hareshëm sjell hare për vete e për të tjerët.
   aforizma
  0
  348
 • 2021-02-08 14:34:41
  Nuk është gjatësia e kohës që na shijon më shumë, por ëmbëlsia e saj.
   aforizma
  0
  348
 • 2021-02-08 14:34:41
  Nuk është natyra ajo që i ndan sojlitë nga sojsëzët, por veprat e secilit.
   aforizma
  0
  348
 • 2021-02-08 14:34:41
  Nuk është pa vështirësi të thuash patjetër ose po ose jo.
   aforizma
  0
  348
 • 2021-02-08 14:34:41
  Nuk duhet prishur e mira e tashme me dëshirimin e gjërave që s'kemi, por duhet menduar se edhe gjërat që tashmë kemi, i kemi dëshiruar.
   aforizma
  0
  348
 • 2021-02-08 14:34:41
  Nuk jemi kurrë as tepër të rinj e as tepër të vjetër për të qenë të lumtur. Kujdesi për mirëqenien e shpirtit është i mirë në çdo moshë.
   aforizma
  0
  348
 • 2021-02-08 14:34:41
  Nuk kemi dhe aq nevojë për ndihmën e miqve, sa për sigurinë e ndihmës së tyre.
   aforizma
  0
  348
 • 2021-02-08 14:34:41
  Para secilës dëshirë duhet të ngrejmë këtë pyetje: çfarë do të ndodhë nëse dëshira plotësohet dhe çfarë do të ndodhë nëse nuk plotësohet?
   aforizma
  0
  348
 • 2021-02-08 14:34:41
  Është më mirë që të dështojë një projekt i mirë sesa të ketë sukses një projekt i keq.
   aforizma
  0
  347
 • 2021-02-08 14:34:41
  Nëse shikimi, bisedimi apo të qëndruarit bashkë mungojnë, pasioni i dashurisë shuhet.
   aforizma
  0
  347
 • 2021-02-08 14:34:41
  Nëse u shmangësh të gjitha ndjesive, nuk do të kesh asnjë mjet për të dalluar ato të vërtetat nga të rremet.
   aforizma
  0
  347
 • 2021-02-08 14:34:41
  Pakënaqësia e shpirtit e çon njeriun në dëshira të tepruara.
   aforizma
  0
  347
 • 2021-02-08 14:34:41
  Pasuria më e madhe është të dish t’i mjaftosh vetes.
   aforizma
  0
  347
 • 2021-02-08 14:34:41
  Pasuria nuk është të kesh shumë të holla, por të kesh pak nevoja.
   aforizma
  0
  347
 • 2021-02-08 14:34:41
  Ëndrrat nuk kanë as natyrë fizike dhe as forcë hyjnore, por ato janë pasojë e imazheve që na lënë përshtypje.
   aforizma
  0
  346
 • 2021-02-08 14:34:41
  Është diçka fisnike, pranimi i varfërisë me gëzim.
   aforizma
  0
  346
 • 2021-02-08 14:34:41
  Është idiotësi t’u kërkosh hyjnive diçka që mund ta arrish vetë.
   aforizma
  0
  346

Komente 0