Tema: Poezi Për Stinët

Pranvere E Vitit '89-'90

Erdhi pranver u shkatrruan lulet
dallendyshet tashe ma mungojn
ase Lejlek ase zoxhe shtegetar
mbi ket dhe më s'fluturojn

Erdhi Pranvera Plot trishtim
Së ja lan bukurin e par
Kopshte te vyshkura shtepi te rënuara
Bujq ase bageti s'ka ne arë

Erdhe ti moj Lume Pranvera
lote per faqe te xhitheve na xheti
Humbem me te miret qe patem
prap se prap veqe me keqe mbeti

vjen pranvera ndoshta me gëzim
thonin se tashe jemi te Lirë
Eh ju qe hartoni lixhe
Mos e paqit nji dit te mirë

Erdhe ti moj lum Pranvera
Eja e shko me Mallenxhim
Ti lejlek e dallendyshe
Kthehuni ju lutem ne vendin timë.

- poezi nga Fatmir Çitaku


Nuk ka akoma asnjë votë