Honore De Balzak
Honore De Balzak

{{ risposta }}
Mesatarja:  {{ nStars }} / Votuan:  {{ nVotes }}

(1799-1850)

 • Ndërroi jetë më:
 • 18-8-1850
 • Vendlindja:
 • ToursBiografia

BIOGRAFIA: Honore De Balzak është një autor/publicist i huaj. Honoré de Balzac, lindur Honoré Balzac (Tours, 20 maj 1799 - Paris, 18 gusht 1850) ishte një shkrimtar francez, dramaturg, kritik letrar, eseist, gazetar dhe shtypës, i konsideruar ndër më të mëdhenjtë e tij koha, dhe gjithashtu mjeshtri kryesor i romanit realist francez të shekullit të 19-të. Një shkrimtar pjellor, ai ka zhvilluar një vepër monumentale: Komedia njerëzore, një cikël romanesh dhe tregimesh të shumta që synojnë të përshkruajnë në n...

>> Lexo gjithë biografinë >>
Lidhje» Dërgo një thënie »

Thënie nga Honore De Balzak

Thënie

Shtyp foton për ta zmadhuar dhe rishtype për ta mbyllur.
 • 2021-02-08 14:34:41
  Vjen një çast në jetën e brendshme familjare, ku fëmijët, me dashje apo pa dashje, bëhen gjykatës të prindërve të tyre.
   aforizma
  8
  895
 • 2021-02-08 14:34:41
  Që prindërit të jenë të lumtur, ata duhet të japin gjithnjë.
   aforizma
  4
  872
 • 2021-02-08 14:34:41
  Mirënjohja ndaj prindërve është një borxh që fëmijët nuk e pranojnë gjithmonë në inventar.
   aforizma
  3
  872
 • 2021-02-08 14:34:41
  Dashuria është thesar kujtimesh.
   aforizma
  0
  867
 • 2021-02-08 14:34:41
  Tronditjet e mëdha të jetës na shërojnë nga frikërat e vogla.
   aforizma
  0
  867
 • 2021-02-08 14:34:41
  Ata që dashurojnë ose nuk dyshojnë asgjë ose dyshojnë gjithçka.
   aforizma
  1
  866
 • 2021-02-08 14:34:41
  Vetëm të varfrit janë bujarë.
   aforizma
  0
  866
 • 2021-02-08 14:34:41
  Atje ku një njeri vdes, dy veta mund ta shpëtojnë njëri- tjetrin nga rreziku.
   aforizma
  0
  866
 • 2021-02-08 14:34:41
  Asnjë femër nuk lihet pa arsye. Kjo aksiomë është e shkruar në zemrën e çdo femre. Ja, nga buron gjithë ai tërbim i femrave të lëna.
   aforizma
  2
  865
 • 2021-02-08 14:34:41
  Barazia mund të jetë një e drejtë, por asnjë forcë njerëzore nuk mund ta bëjë realitet.
   aforizma
  0
  865
 • 2021-02-08 14:34:41
  Nuk arrihet kurrë aq lart sa atëherë kur nuk e di se ku po shkon.
   aforizma
  0
  865
 • 2021-02-08 14:34:41
  Nuk ekzistojnë pasione aq fisnike sa veset: sa më shumë ushqehen, aq më shumë rriten.
   aforizma
  0
  865
 • 2021-02-08 14:34:41
  Sa më shumë gjykohet, aq më pak dashurohet.
   aforizma
  0
  865
 • 2021-02-08 14:34:41
  Fatkeqësia është ndoshta hallka më e fortë që i lidh njerëzit.
   aforizma
  0
  865
 • 2021-02-08 14:34:41
  Kur sulmon qiellin, duhet të marrësh në shenjë vetë zotin.
   aforizma
  0
  865
 • 2021-02-08 14:34:41
  Bashkëshorti, ashtu si qeveria, nuk duhet kurrë të rrëfejë gabime.
   aforizma
  0
  864
 • 2021-02-08 14:34:41
  Burri nuk duhet kurrë as të flejë i pari dhe as të zgjohet i fundit.
   aforizma
  1
  864
 • 2021-02-08 14:34:41
  Dashuria e vërtetë është e përjetshme dhe gjithmonë e njëjtë; që edhe kur flokët janë të thinjur, zemra mbetet gjithnjë e re.
   aforizma
  0
  864
 • 2021-02-08 14:34:41
  Nëse ka dallime mes një çasti kënaqësie e një tjetri, një mashkull mund të jetë gjithmonë i lumtur me të njëjtën femër.
   aforizma
  0
  864
 • 2021-02-08 14:34:41
  Një prej mangësive të njerëzve inteligjentë është se ata nuk mund të rrinë pa kuptuar çdo gjë.
   aforizma
  0
  864

Komente 0