TEKSTESHQIP

Ilahi Shqip
Çastet E Bajramit
Lyrics

Ne keto çaste të Bajramit
Buzëqesh fytyra e muslimanit
Sot ka gëzim bota islame
K´non Kur´an e thërret ezan-e.
Gëzohu gëzohu o muslimane
Sot festojme t´bukrin Bajram-e
Ramazanin me plot begatije
E percollem me krenarie
Me ibadet e dhiker Zotit
Kalojn ditet e motmotit.
Gëzohu gëzohu o muslimane
Sot festojme t´bukrin Bajram-e
Gjithë natyra n´formone të vete
E madhron Zotin e vertete
Ndryçon hëna shkëlqen dielli
Feston toke feston qielli
Gëzohu gëzohu o muslimane
Sot festojme t´bukrin Bajram-e
N´ çdo shtëpi të muslimanit
Shtrohet sofra e Bajramit
Përshendet vëllaj vëllan e vete
Uron Bajramin për shumë vjete
Gëzohu gëzohu o muslimane
Sot festojme t´bukrin Bajram-e.

Ne Kuranin e kemi libër të shejtë
Ai na mëson gjithmon të jemi të drejt
Pejgamberit ton me zemer e dojm
Dhe Kuranin natë e ditë e lexojm
Ne gjithë shkencat në këtë botë do ti mesojm
Dhe armikut deri ne prag do ti shkojm
Mëmëdhenë tonë ne duhet ta mbrojm
Dhe prej Zotit ndihmë duhet të kërkojm
Atë që duhet kurr se harrojm
Kështu xhenetin së bashku të gjithë e fitojm.

DËRGOI: