TEKSTESHQIP

Ilir Shaqiri
Dielli Lind Nga Gjaku
Lyrics

Malet thrrasin trimat
Brigjet qajnë përrnej
Nuk e len Kosovën faqe rrxu per dhe
Gjemoj zeri tokes
Syrit qe nuk fjeti
Ne syten e pushkes faqen e mbeshteti
Nën driten e hënës kërkonte ringjallje
Fluturoj si shqipet për lirinë e madhe

Dielli lind nga gjaku
Me rreze lirie
Ai na flet nga qielli me gjuhë trimërie
Hej Arsim Zeqiri rritesh përmbi krahë lavdie
Mu në kaltërsi të kësaj Shqipërie. (Ref.2x)

Kthehet nga beteja
Një pikë gjak mbi vetull
Hiqe lotin loke se ai nuk ka vdekur
Ai është djalë Krasniqi
Ai është nip Kadolli
Lirinë e Kosovës gjithandej e mbolli
Gjemoj zemra e lokes
Syrit qe nuk fjeti
Ne token Arberore koken e mbështeti

Dielli lind nga gjaku
Me rreze lirie
Ai na flet nga qielli me gjuhe trimërie
Hej Arsim Zeqiri rritesh përmbi krahe lavdie
Mu ne kaltërsi të kësaj Shqipërie. (Ref.2x)

DËRGOI: