TEKSTESHQIP

Ilir Shaqiri
Flake E Rrufe
Lyrics

Heu Adem Arifi hej der e kull Elshanit
nëpër mote t'largta tvajti zani
as burgi i përjetshëm heu
s'të theu e s'të ndali
në luft me armikun djal pas djali
të 6 djemt e tu burra të Ostrimit
bashkë me djem e nipa gardë e Dukagjinit
nuk u trembet syri, zjarr në kraharor
nëpër log betejash mbi malet me bor

ref..
A nuk ta dhamë fjalën heu bablok he burr
në çdo istikam ta ngrejm ni flamur
kur ta don nevoja e njomin me gjak
lulen e lirisë o që shpërthen në prag
A nuk ta dhamë fjalën hej Adem Elshani
gjoksin plot me plagë me fishek gjerdani
për liri t'atdheut o vdesim si me le
digjemi në zjarr në flak e rrufe

Erdhi Maji me lule hej dita harku zgjati
mu në shesh betejë seç ra Nexhati
ra edhe vllau Shabani heu java sa pa nisur
flakadanët sjan qirinjë të fikur
po se çka një cen kjo tradhti e zezë
su mjaftu me gjak prita e pabesë
na e mori Isufin trimi çlirimtar
dhe nipin Virgjilin 17 vjeçar

ref..
A nuk ta dhamë fjalën heu bablok he burr
në çdo istikam ta ngrejm ni flamur
kur ta don nevoja e njomin me gjak
lulen e lirisë o që shpërthen në prag
A nuk ta dhamë fjalën hej Adem Elshani
gjoksin plot me plagë me fishek gjerdani
për liri t'atdheut o vdesim si me le
digjemi në zjarr në flak e rrufe 2x

DËRGOI: