TEKSTESHQIP

Ilir Shaqiri
Tempulli I Lirisë
Lyrics

Ndalem e kujtohem
tash e një çerek shekull
me dje e me sot
ku na mbeti vllai
njai vigani tempull
që na dilte zot

Njai që ngjykatore me grusht e godiste
dhe mbahej si lis
Liria e Kosoves ma nuk mund të priste
bëje ose vdis

ref...
hej o burr i dheut asnjëherë përtokur
mendjelarti trim
emri më i kuptimshëm vigan i pamposhtur
princ i kombit tim

Ti na vjen papritur
ti je gjith prania
hapur tpresin zemrat
e gjith shqiptaria
e rritesh si mali
e rritesh si kënga
Tempull Ukshin Hoti ooo
ti je vet legjenda

II
Mendjen smund ta lidhnin me pranga e zingjir
ska si lidhet mali
zjarri i perëndive flakëroi lirinë
me tharmi ideali

ref...
hej o burr i dheut asnjëherë përtokur
mendjelarti trim
emri më i kuptimshëm vigan i pamposhtur
princ i kombit tim

Ti na vjen papritur
ti je gjith prania
hapur tpresin zemrat
e gjith shqiptaria
e rritesh si mali
e rritesh si kënga
Tempull Ukshin Hoti ooo
ti je vet legjenda

Të presin valvitjet
në çdo stinë e mot
në tokën me male
që tash më ka zot

Ti na vjen papritur
ti je gjith prania
hapur tpresin zemrat
e gjith shqiptaria
e rritesh si mali
e rritesh si kënga
Tempull Ukshin Hoti ooo
ti je vet legjenda

DËRGOI:
INFO
Ky projekt bëhet i disponueshëm tek artdhashësit i kompletuar artistikisht edhe me anë të një klipi muzikor, i cili u publikua me datë 17 Qershor 2022. Kompozitori i këngës dhe autor i orkestrimit rezulton të jetë Edmond Zhulali, teksa këngës i janë përshtatur vargjet nga Adem Gashi & Ilir Shaqiri.
Renditja:
Top 200