TEKSTESHQIP

Këngë Shkodrane
Në Zaman T’asaj Furie
Lyrics

Në zaman t’njasaj furie
Unë desha me dalë me tretë
I: Fjala jote moj hyrije
Më ndali vetë :I
Ref.:
T’a dish, t’a dish t’a dish
Hallin që kam, aman, aman!
T’a dish, t’a dish, t’a dish
Se s’la pa t’marrë!
Ti t’a dish moj bukuri-e
Se prej fjalës unë s’të dal.
I: Por në m’bash’ moj jabanxhi-e
Unë dal në mal. :I
Ref.:
T’a dish…
Kemi ardhë n’ahri zaman*
Behari vjen tue dalë.
I: Të lutem mori sulltanë
Të më rrish në fjalë! :I
Ref.:
T’a dish…

*ahri-zaman do te thote "koha e vone" dhe i referohet diteve te fundit te njerezimit, ne te cilat mbajtja e beses behet edhe me e rralle.