TEKSTESHQIP

Këngë Shkodrane
Marangjyli
Lyrics

Plot me lule ngjyra ngjyra
Gjithë qyteti është lulëzu’.
Marangjyl ka çelë natyra
T’buk’rat fletë i ka mbulu’.
Karajfili gonxhe plot
Po krenohet me madhështi
Eh sa bukur ka çelë sot
T’gjitha lulet i kan’ zili.
Ref.:
Marangjyl e karajfil
Ju na knaqet me bukuri.
Porsi lule plot aromë
Ka dhe tjera plot freski.
Je ma e bukra në lulishte
Lule t’kandshme plot me erë.
S’jeni çelë ju kurr ma bukur
Siç keni çelë në këtë pranverë.
Lule t’kandshme fleta t’njoma
Që na mbushën plot gëzim.
Mos t’harroni se n’mes lulesh
Lule asht qyteti im.
Marangjyl e karajfil
Edhe ju lule plot erë.
S’bashku në qytetin tim
Tashti ju pafshim ju përherë.