TEKSTESHQIP

Këngë Trimërie
Ani Moj Shqipni Mos Thuej Marova
Lyrics

Ani moj Shqipni mos thu’j se marova!
Ani se djemt tu hala janë gjallë.
O n’komë’ jan çu’ rrept o Kosova
E bajnë luftën ballë o për ballë-e.
More ishin ditët ma të vshtira
Me njëmijenantqintedhet-e.
Kur n’Kosovë ra egërsira
Dojn me zhbi çdo bimë përmbi dhe!
More se n’Prishtinë, aty pik s’pari
More krisi topi o me duhi.
O aty gjaku i shqiptarit
Ra në tokë me bi përs’ri.